úterý 13. února 2018

Narozeninový den v pánském stylu










AHOJ, AHOJ, 

Moc Vás vítám u dnešního speciálního článku a bude to opět ze série "a tak si žiju" aneb v lednu oslavil můj muž narozeniny a to 39 té ano jsou to poslední 30 té a příští rok se to již přehoupne a mě bude naopak 35 let. 



Narozeniny vyšly letos na sobotu a tak jsme v pátek zašli za našimi kamarády, kde jsme poseděli, popřáli a popovídali, inu byl to příjemný večer. 



V samotný narozeninový den dostal můj muž dárky ode mě, od našich je dostal již dřív, ale byla to obálka, ale to se hodí. 



Ode mě dostal degustační menu v podobě oběda v naší oblíbené restauraci U Modré kachničky. 





A taky kožené botky Reiker, ze kterých měl opravdu radost. 



Musím říct, že botky jsou ideální na denní nošení do práce nebo na nějaký ten "lázeňský špacír" :-). 



Měli jsme rezervovaný stůl a dorazili jsme chvíli po poledni. 



Dostali jsme degustační menu, abychom věděli, co nás čeká a co nás nemine. 

Jednalo se tedy o degustační pěti chodové menu s vinným párováním za menší doplatek. 



Interiér pro Ty kteří mě sledujete je Vám jistě již znám. 



Všude samá kachna, né skutečně interiér je skutečně takto tématicky vyzdoben. 



Na začátek bylinkové máslo a máslo s mořskou solí a domácím pečivem, velice lahodné. 





K prvnímu chodu se podávalo Spumante Brut Bosco což je obdoba Prosecca. Skutečně to byla chuť typického brut. 



A oslavenec se do toho již pustil. 



Začínali jsme zeleninovou polévkou s černými fazolemi a cizrnou a po pravdě mě ta polévka nenadchla, ale nebyla vůbec špatná, jen já tento typ polévek příliš nemusím, takže jsem jí nedojedla, ale nedojídala jsem záměrně, abych těch pět chodů do sebe nasoukala :-), sice jsou to degustační porce, ale porce to nejsou zas tak pidi. 



Následoval teplý předkrm v podobě rolády z králičího hřbetu plněný nádivkou ze smržů, musím se přiznat, že tento pokrm mi chutnal asi ze všeho nejvíce, krásně chuťově vyladěný, nádivka skvělá, jemné masíčko, úžasná omáčka z červeného vína a demi glace, no prostě jak se říká nebe v hubě. 



K tomu se podávala Frankovka rosé 2016, což bylo velice chutné suché růžové víno, jen chci podotknout, že ty vína jsou o objemu 0,1 dl. ke každému chodu. 



Následoval brusinkový sorbet s amarena višněmi, ale ten já jen ochutnala, příliš jsem na studený sorbet neměla chuť ani náladu a chtěla jsem si ho nechat k dezertu, ale to už jsem byla tak plná, že skutečně došlo jen na ochutnání, ale moc dobré a osvěžující. 



A jsme u hlavního chodu čímž byla grilovaná kachní prsa na carpacciu z červené řepy s pečenou bramborou a šafránovou smetanou, velice chutné, jen toho bylo hrozně moc, alespoň na mě. 



K tomu se podávalo plnější červené víno Crianza 2015 García de Olano.



Sladkou tečku jsme dostali jako mandarinkové créme brulée zapečené s hroznovým cukrem a k tomu mělo být ještě dezertní víno Riesling Feinherb 2014, ale my si vybrali raději sušší a plošší víno Pinot Grigio.



Můj muž si dal kávičku a tak jsme se kochali, zažívali a užívali si krásného narozeninového dne. 





Při odchodu nám obsluha nabídla jako pozornost podniku digestiv. 



Jednalo se o pálenku z malin nebo z hrušek, já si vybrala tu z malin a byla skutečně lahodná a to já na tento druh alkoholu vůbec nejsem. 



No a zaplatili jsme a vyrazili dom, cestou jsme se zastavili v papírnictví a v Lush prodejně, kde jsem si něco malinkého pořídila. 




A jak slavíte či neslavíte narozeniny Vy??

Přeji Vám krásný a pohodový den. 

papa Vaše E.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze - Ziaja toner 👍 // Isana odličovač 👍👎

AHOJ HOLKY,  krásný PÁTEK přeji, a vítám Tě u dnešní rovnou dvojité recenze. Oba produkty jsou z Rossmanna, pořízeno na Rohlíku.  Začnu t...