pondělí 28. března 2016

Čistění štětců :-)


AHOJ, AHOJ,


 Vítám Vás u dnešního ryze praktického článku, kde se s Vámi podělím o to, jak já si pravidelně co cca týden či 10 dní čistím své štětce na make-up.



Své štětce čistím tímto čističem Ebelin tak, že roztok nastříkám na speciální malý ručníček a pak štětci třu, až jsou téměř bílé a čisté.


Takto zašpiněný ručníček mám po jednom čištění těchto 9ti štětců.
Samozřejmě, že nejvíce tzv. nečistot jde ze štětce na make-up a bronzer a také tvářenku.


Zabere mi to jen pár minut.
Štětce jsou po něm vyčištěné, ale né zcela zbavené barvy od líčidel, což mě docela vadí, já chci mít své štětce krásně čisté a bělostné.


No sami vidíte, kolik skvrn je na ručníčku.
Samozřejmě, že ručníček ihned vyperu a dá se používat opakovaně, mám jich několik.


Jelikož se mi nepodaří čističem od Ebelin štětce vyčistit do běla, tak je ještě peru na mokro a používám k tomu tento dětský šampon Gohnsons baby, který je velice jemný a k vláknům šetrný.


Peru je klasicky, štětec si namočím, do levé ruky si naliju trochu šamponu a poté krouživými pohyby vymývám zbytky líčidel ze štětců.




Samozřejmě poté několikrát řádně propláchnou čistou vodou, aby se všechen šampony vymyl a nezůstal mezi vlákny.


Štětce suším na radiátoru, který téměř nehřeje vzhůru nohami, aby lépe proschly a ještě pod ně dám ručník, ideálně nějaký hodně savý.


Přes noc mi krásně všechny proschnu a druhý den ráno se jimi mohu krásně nalíčit.



Já vím, je to asi neobvyklé, že používám dvojí techniku, ale mě opravdu klasický čistič Ebelin na make-upový štětec nestačí a vadí mi to zabarvení.

Snažím se štětce opravdu pravidelně prát a čistit téměř každý víkend.



Jak vidíte, tak s čističem Ebelin jsem na dně, tak si budu muset pořídit nový, ale zvažuji a láká mě čistič od značky MAC a MAKEUP REVOLUTION.

 Pokud máte z produkty zkušenost, dejte mi prosím vědět, ať vím, který si mám pořídit.

A co Vy, jak se staráte o své štětce, jak často je čistíte či perete a jak??

Budu moc ráda za Vaše tipy.

Přeji Vám krásný a pohodový den.

papa E.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Shopping2024 XIII.

  AHOJ HOLKY,  hezký začátek, nového pracovního týdne přeji, zároveň a moc tě vítám u nákupů.  Začnu tedy narozeninovým dárkem pro DM., kter...