pátek 24. října 2014

Moje knihy, co přávě čtu.



AHOJ, AHOJ,

 

 

Přeji příjemný večer,
 
tento článek mám rozepsaný již od odpoledne, ale nějak zlobila technika.
 
 
Chci Vám představit moje dvě rozečtené knihy.
 
 


Tuto knihu Inferno neboli volně v překladu peklo jsem dostala k loňskému svátku od svého manžela.
 
 
Čtu ji již podruhé.
 
 
Knihy od autora Dana Browna mám velice ráda, mám ve sbírce všechny.
 
 


Ve svých knihách Dan Brown mistrovsky mísí historii, umění, šifry a symboly. Nejinak tomu je i v jeho nejnovějším thrilleru, který se okamžitě po svém vydání stal světovým bestsellerem a prodejně předčil i předchozí autorovy tituly.
 
 



Harvardský symbolog Robert Langdon se tentokrát ocitá v samotném srdci Itálie, aby pomohl vyřešit záhadu, jež je pozoruhodně propojena s jedním z největších literárních děl všech dob - Dantovým Peklem. Při svém tajuplném poslání se Langdon musí střetnout s neznámým, hrůzu nahánějícím protivníkem; proplétá se přitom nejen labyrintem florentských, benátských či istanbulských uliček, tajnými chodbami, skrytými komnatami, ale také labyrintem narážek a kódů. Jediná vodítka mu v jeho pátrání nabízí jenom Dantova temná epická báseň - a čas přitom neúprosně pádí. Až uplyne, má dojít ke katastrofě, která navždy změní celý svět...
 


Jeho knihy jsou velice čtivé. Kniha má 424 stran a stála okolo 450kč. Nyní se dá jistě pořídit levněji. Vyšla v polovině loňského roku.
 
 



Tuto knihu či autorku snad není třeba představovat. Snad každý si dětská vyprávění přečetl v mládí.
 
Ve mě tato kniha vzbuzuje trochu nostalgie. Ráda ji čtu před spaním. :-)
 


Jedna z nejoblíbenějších knížek proslulé spisovatelky Astrid Lindgrenové, nositelky Ceny H. Ch. Andersena. Šest dětí – Lisa, která nám všechno vypravuje, její dva bratři Lasse a Bosse, sestry Anna a Britta a Olle – prožívá veselé či méně zábavné každodenní příhody na švédském venkově. Ve třech částech knihy strávíme s dětmi celý rok: jaro s koťátky, léto s prázdninami, podzim se školou, zimu s vánočními svátky.


 
 


Kniha má 224 stran. Já jsem tuto koupila v bazaru, jelikož jsem o svou přišla, co nechceš puč, né nadarmo se toto říká. Vyšla mě i s poštovným něco málo přes 100Kč.
 
Navíc nádherná ilustrace od paní Zmatlíkové.
 
Snad ani není, co dodat.
 
 
 
 
Tak, to jsou moje momentálně rozečtené knihy.
 
 
 
Jaké knihy rády čtete Vy??
 
 
 
Krásný večer plný pohody přeji.
 
 
 
papa E.
 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

BlendyGo3 - recenze bezdrátového mixéru

  AHOJ HOLKY,  přeji krásnou středu, a úvodem vás vítám u mé dnešní recenze. Představím vám mého nového pomocníka, kterým  je  BE...